Markó Béla kapja idén az Európai Hazafi Díjat

2022. május 8. – 14:28

Markó Béla kapja idén az Európai Hazafi Díjat
Fotó: RMDSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Az RMDSZ egykori elnöke, Markó Béla kapja idén Európai Hazafi Díjat – közölte vasárnap a Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

A díjat három évvel ezelőtt a magyarországi szocialista politikus alapította Kocsis András Sándor képzőművész-könyvkiadóval együtt. Évente olyan ember kapja a május 9-i Európa Napon, aki kiemelkedően sokat tesz a magyar és az európai értékek képviseletéért.

Ujhelyi István az idei díjazottról azt írta: Markó Béla az a példamutató európai személyiség, aki a valódi és tartalmi nemzeti együttműködésben hisz és aki ennek megfelelően az RMDSZ egykori vezetőjeként – idézve Markó korábbi szavait – „egyenlő közelségtartásra” törekedett minden politikai erővel az erdélyi magyarság érdekeinek eredményes és hiteles képviselete érdekében.

„Markó Béla példamutató embersége és közösségszervezése megmutatta, hogy egy belső határok nélküli Európa tudja csak érdemben egyesíteni a nemzetet és részbeni gyógyírt jelenteni a történelem okozta sebeinkre” – fogalmazott Ujhelyi István.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!