Az idei Szociológus Napokon a krízisen lesz a fókusz

2022. május 5. – 12:07

Az idei Szociológus Napokon a krízisen lesz a fókusz
Szociológus Napok 2018-ban – Fotó: Gönczy Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Május 11-13. között zajlanak a Szociológus Napok, amelyet a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet, valamint a Max Weber Szakkollégium immár tizenkettedik alkalommal szervez meg.

Az idei háromnapos rendezvényen a krízishelyzetekre fókuszálnak. A rendezvény előadásai főként az ukrajnai háborúra és a koronavírus-járvány hatásaira reflektálnak.

Május 13-án, pénteken délután 3 órától műhelybeszélgetés is lesz: Társadalmi változás Aranyosszéken címmel, a 2021. évi szakmai gyakorlat tanulságait mutatják be a szakemberek.

Szintén pénteken egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, a társadalomtudományok alkalmazhatósága a kistérségi vidékfejlesztésben témájában. Itt Csák László, Letenyei László, Kerekes Kinga, Pásztor Gyöngyi, Vákár István, Veres Valér beszélgetnek, az eseményt Kiss Dénes moderálja.

A szervezők a Szociológus Napok alkalmából esszépályázatot is hirdettek, a felhívásban a tizennyolcadik születésnap vízválasztó eseményéről, a „felnőtté válás” komplex jelenségéről várnak írásokat. Az esszék beküldésének határideje 2022. május 8.

A szakmai napok helyszíne a kolozsvári BBTE Szociológia és Szociális Munka kar épülete (Plugarilor/Dostoievskij (Szántó) utca 34. szám). További részletekről az esemény weboldalán lehet olvasni.

A Szociológus Napok a KAB Szociológia és Demográfia Szakbizottságával, a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetségével (RODOSZ) társszervezésben valósul meg.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!