Az idei Szociológus Napokon a krízisen lesz a fókusz

2022. május 5. – 12:07

Az idei Szociológus Napokon a krízisen lesz a fókusz
Szociológus Napok 2018-ban – Fotó: Gönczy Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Május 11-13. között zajlanak a Szociológus Napok, amelyet a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet, valamint a Max Weber Szakkollégium immár tizenkettedik alkalommal szervez meg.

Az idei háromnapos rendezvényen a krízishelyzetekre fókuszálnak. A rendezvény előadásai főként az ukrajnai háborúra és a koronavírus-járvány hatásaira reflektálnak.

Május 13-án, pénteken délután 3 órától műhelybeszélgetés is lesz: Társadalmi változás Aranyosszéken címmel, a 2021. évi szakmai gyakorlat tanulságait mutatják be a szakemberek.

Szintén pénteken egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, a társadalomtudományok alkalmazhatósága a kistérségi vidékfejlesztésben témájában. Itt Csák László, Letenyei László, Kerekes Kinga, Pásztor Gyöngyi, Vákár István, Veres Valér beszélgetnek, az eseményt Kiss Dénes moderálja.

A szervezők a Szociológus Napok alkalmából esszépályázatot is hirdettek, a felhívásban a tizennyolcadik születésnap vízválasztó eseményéről, a „felnőtté válás” komplex jelenségéről várnak írásokat. Az esszék beküldésének határideje 2022. május 8.

A szakmai napok helyszíne a kolozsvári BBTE Szociológia és Szociális Munka kar épülete (Plugarilor/Dostoievskij (Szántó) utca 34. szám). További részletekről az esemény weboldalán lehet olvasni.

A Szociológus Napok a KAB Szociológia és Demográfia Szakbizottságával, a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetségével (RODOSZ) társszervezésben valósul meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!