Keddtől két új minisztere van Romániának

2022. május 3. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis államfő kedden aláírta Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszteri kinevezéséről, illetve a Sebastian-Ioan Burduja kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszteri kinevezéséről szóló dekrétumot – közölte az Agerpres.

Marcel Boloș szakmai karrierjét a nagyváradi polgármesteri hivatalnál kezdte, majd 2012-ben a regionális fejlesztésekért és turizmusért felelős minisztérium államtitkára lett. A későbbiekben a közlekedésügyi minisztérium stratégiai igazgatóság vezetője, majd a szaktárca államtitkára lett.

2019-ben, Ludovic Orban kormányában kapta meg az európai beruházásokért felelős minisztériumot, azt egészen 2020 decemberéig vezette. 2021-ben Nicolae Ciucă miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadójának nevezte ki.

Sebastian-Ioan Burduja felsőfokú tanulmányait a Stanford és Harvard egyetemeken végezte, doktori dolgozatát már Romániában védte meg. 2019 decemberétől 2020 decemberéig a pénzügyminisztérium államtitkára volt, majd megválasztották a bukaresti 42. választókerület képviselőjének.

2022. április 4-től a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint Marcel Boloş és Sebastian-Ioan Burduja 18 órától teszi le az esküt a Cotroceni-palotában.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!