Több Hargita és Maros megyei település mellett szerveznek katonai hadgyakorlatokat

2022. május 2. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől kezdőden május 13-ig országszerte több hadgyakorlat is lesz a román hadsereg kiképző létesítményeiben, illetve Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Szászrégen, Gyimesfelsőlok, Csíkzsögöd, Comănești, Mangalia, Mihail Kogălniceanu és a Brassó megyei Nagysin körzetében.

A Trojan Footprint 22-nek keresztelt hadgyakorlatot az Egyesült Államok Európai Különleges Műveleti Parancsnoksága (SOCEUR) szervezi és koordinálja, lehetőséget biztosítva az országban tartózkodó katonai – szárazföldi, légi és tengerészeti- egységeknek, hogy teszteljék a több tartományra kiterjedő hadi technikákat és eljárásokat.

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a Trojan Footprint 22 egyidejűleg zajlik Bulgáriában, Horvátországban, Észtországban, Grúziában, Németországban, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Montenegróban, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon és Romániában.

A lakosságot figyelmeztető közlemény szerint a két héten keresztül tartó hadgyakorlatokon több mint 700 romániai és 100 külföldi katona vesz részt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!