Görögország feloldotta a járvány miatt hozott utazási korlátozásokat

2022. május 1. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnaptól Görögország feloldotta a járvány miatt elrendelt korlátozását a külföldi és belföldi repülőgépjáratok utasai számára, írja a görög polgári légiközlekedési hatóság tájékoztatása alapján a Reuters.

Eddig az országba való beutazásnál oltási igazolást, a fertőzésből való kigyógyulást igazoló bizonyítványt vagy negatív tesztet kellett felmutatni. Május elsejétől, vasárnaptól az utasoknak és a személyzetnek csak védőmaszkot kell viselniük.

Vasárnaptól az országban az éttermek és a kiskereskedelmi üzletek is visszatérnek a rendes nyitva tartásokhoz, a vásárlók már oltási igazolása nélkül, de maszkkal léphetnek be az egységekbe.

Fotó: Costas Baltas /Reuters
Fotó: Costas Baltas /Reuters

A döntést a nyári szezon kezdetével összhangban hozták meg. Görögországban a nyári idegenforgalmi szezon jellemzően az ortodox húsvéttal kezdődik. A Reuters szerint Görögország idén jelentős számú látogatóra számít, azt remélik, hogy a bevételiek elérik a rekordot jelentő 2019-es év 80 százalékát.

Frissítés: A Telex azt írja, vasárnaptól Olaszországban is könnyítések léptek érvénybe, gyakorlatilag megszűnt az eddigi Green Pass, maszkot sem kell már hordani a zárt terekben, üzletekben.

Április eleje óta az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek sincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a romániaiak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a országba történő belépéshez, illetve eltörölték a maszkviselési kötelezettséget is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!