Görögország feloldotta a járvány miatt hozott utazási korlátozásokat

2022. május 1. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnaptól Görögország feloldotta a járvány miatt elrendelt korlátozását a külföldi és belföldi repülőgépjáratok utasai számára, írja a görög polgári légiközlekedési hatóság tájékoztatása alapján a Reuters.

Eddig az országba való beutazásnál oltási igazolást, a fertőzésből való kigyógyulást igazoló bizonyítványt vagy negatív tesztet kellett felmutatni. Május elsejétől, vasárnaptól az utasoknak és a személyzetnek csak védőmaszkot kell viselniük.

Vasárnaptól az országban az éttermek és a kiskereskedelmi üzletek is visszatérnek a rendes nyitva tartásokhoz, a vásárlók már oltási igazolása nélkül, de maszkkal léphetnek be az egységekbe.

Fotó: Costas Baltas /Reuters
Fotó: Costas Baltas /Reuters

A döntést a nyári szezon kezdetével összhangban hozták meg. Görögországban a nyári idegenforgalmi szezon jellemzően az ortodox húsvéttal kezdődik. A Reuters szerint Görögország idén jelentős számú látogatóra számít, azt remélik, hogy a bevételiek elérik a rekordot jelentő 2019-es év 80 százalékát.

Frissítés: A Telex azt írja, vasárnaptól Olaszországban is könnyítések léptek érvénybe, gyakorlatilag megszűnt az eddigi Green Pass, maszkot sem kell már hordani a zárt terekben, üzletekben.

Április eleje óta az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek sincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a romániaiak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a országba történő belépéshez, illetve eltörölték a maszkviselési kötelezettséget is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!