Egy lehetséges zsarolószoftveres támadásra figyelmeztet a SRI

2022. május 1. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lehetséges nagyszabású zsarolószoftveres támadásra figyelmeztet a Román Hírszerző Szolgálat (SRI). Az áldozatok félrevezetéséhez romániai intézményekhez tartozó email címeket használhatnak – írja a G4Media.

A SRI tájékoztatásában azt javasolja, hogy senki ne kattintson olyan emailekben található linkekre vagy csatolmányokra, amelyek nem kifejezetten a címzettnek szólnak vagy ismeretlen forrásból származnak. Ugyanakkor fokozott óvatosságra intenek az SMS-en, WhatsAppon, Telegramon vagy más módon küldött linkekkel kapcsolatban is.

Emellett azt tanácsolják, hogy mindenki készítsen másolatot az interneten található webhelyekről, adatbázisokról és bármilyen más információról. Ezeket a másolatokat egy fizikailag elkülönített adathordozón érdemes tárolni, hogy elkerülhető legyen azok titkosítása vagy egy kibertámadás általi megsemmisülése.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!