Teqball-asztalokat osztanak szét a romániai iskolákban

2022. április 30. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Teqball Európa-bajnokság Marosvásárhelyen megrendezett tornájának hivatalos megnyitóján Novák Eduárd sportminiszter kijelentette, hogy a nemzetközi teqball szövetség nyolcvan teqball-asztalt adományozott az oktatási, illetve a sportminisztériumnak, ezeket júniusban, vagy a nyári vakáció végén osztják szét az iskolák között.

„Az infrastruktúra kiemelt fontosságú a tömegsport számára, infrastruktúra nélkül nem lehetnek elvárásaink. Minél több sportlétesítmény, sportterem nyílik, annál több gyermek fog sportolni” – idézi a minisztert az Agerpres.

A miniszter ugyanitt elmondta, a nemzetközi sportban változásokra számíthatunk a közeljövőben a Teqball berobbanása pedig épp ennek a folyamatnak az egyik jelzője. Novák szerint ez a sportág valószínűleg be fog kerülni az olimpiai sportágak közé is.

„Bár már több mint 30 éve versenyszerűen sportolok, ez egy új és nagyon különleges sportág, számomra újdonság: látványos, vonzó és dinamikus, nagyon vonzó a fiatalok számára, modern, újszerű. Látványosan növekszik, világszerte már 4000 teqball játékos van több mint 2000 klubban, és több mint 100 országos szövetség alakult. Természetes volt, hogy lépéseket teszünk, hogy igazodjunk ehhez a trendhez, és tavaly aláírtuk a miniszteri rendeletet, amely hivatalos sportként ismeri el a teqballt Romániában. A 2023-as Európai Játékokon ez lesz az egyik hivatalos sportág, és arra számítok, hogy hamarosan olimpiai sportággá válik” – írta a Facebookon.

A rendezvényen Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere is jelen volt, ő azt írta, hogy a Weekend-telepi Citadin Prest Teqball Arénát hamarosan a marosvásárhelyiek rendelkezésére bocsátják.

A marosvásárhelyi sportesemény április 29-e és május 1-je között zajlik a marosvásárhelyi sportcsarnokban. A tornán 35 férfi páros és 30 vegyes páros indult 13 ország képviseletében, többek között Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek résztvevők. Az eseményre ingyenes a belépés.

Zajlik a bajnokság Marosvásárhelyen – Fotó: Novák Eduárd Facebook-oldala
Zajlik a bajnokság Marosvásárhelyen – Fotó: Novák Eduárd Facebook-oldala

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!