Ukrán menekültek is besegítenek a brassói Tiszta Romániát! akcióban

2022. április 28. – 17:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 50 ukrán menekült csatlakozik a Tiszta Romániát! elnevezésű, országos takarítási akció brassói kiadásához, amelyet ezúttal egy város melletti, népszerű piknikező övezetnél szerveznek meg szombaton – írta meg a G4media.

„A Brassóban tartózkodó ukrán menekült közösség az elmúlt időszakban jelezte, hogy részt vennének a takarítási akcióban, ezzel is megköszönve a brassói lakosok segítségét. Ez a megmozdulás jó integrációs program lehet, amely során az ukrán menekültek és a helyi közösség együtt csinálnak valamit” – magyarázta Cosmin Haraga, a brassói bevándorlási integrációs központ kommunikációért felelős munkatársa.

A Tiszta Romániát! nevű, áprilisban zajló országos kampányt még a hónap elején hirdette meg Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A Környezetvédelmi Alapon keresztül lebonyolított takarítási program célja, hogy a hatalmas mennyiségű, illegálisan eldobott és hátrahagyott hulladék egy részét az önkéntes résztvevők összegyűjtsék, másrészt, Tánczos szerint ez egy hosszú távú stratégia része, amely által a szemeteléssel szembeni mentalitást próbálják megváltoztatni.

Frissítve: csütörtöki posztjában arról ír a környezetvédelmi miniszter, hogy májusban is folytatódik a program, az önkormányzatok továbbra is pályázhatnak szemétgyűjtési akciókra. A bejegyzés szerint eddig 230 önkormányzat kért támogatást, amelyet lakosságszámtól függően utalnak ki. A támogatás összege 3 ezer és 30 ezer lej között változhat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!