Ukrán menekültek is besegítenek a brassói Tiszta Romániát! akcióban

2022. április 28. – 17:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 50 ukrán menekült csatlakozik a Tiszta Romániát! elnevezésű, országos takarítási akció brassói kiadásához, amelyet ezúttal egy város melletti, népszerű piknikező övezetnél szerveznek meg szombaton – írta meg a G4media.

„A Brassóban tartózkodó ukrán menekült közösség az elmúlt időszakban jelezte, hogy részt vennének a takarítási akcióban, ezzel is megköszönve a brassói lakosok segítségét. Ez a megmozdulás jó integrációs program lehet, amely során az ukrán menekültek és a helyi közösség együtt csinálnak valamit” – magyarázta Cosmin Haraga, a brassói bevándorlási integrációs központ kommunikációért felelős munkatársa.

A Tiszta Romániát! nevű, áprilisban zajló országos kampányt még a hónap elején hirdette meg Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A Környezetvédelmi Alapon keresztül lebonyolított takarítási program célja, hogy a hatalmas mennyiségű, illegálisan eldobott és hátrahagyott hulladék egy részét az önkéntes résztvevők összegyűjtsék, másrészt, Tánczos szerint ez egy hosszú távú stratégia része, amely által a szemeteléssel szembeni mentalitást próbálják megváltoztatni.

Frissítve: csütörtöki posztjában arról ír a környezetvédelmi miniszter, hogy májusban is folytatódik a program, az önkormányzatok továbbra is pályázhatnak szemétgyűjtési akciókra. A bejegyzés szerint eddig 230 önkormányzat kért támogatást, amelyet lakosságszámtól függően utalnak ki. A támogatás összege 3 ezer és 30 ezer lej között változhat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!