Okostáblát és iPhone-t is nyerhet, aki május 15-ig kitölti a népszámlálási kérdőívet

2022. április 28. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Interaktív okostáblákat lehet nyerni olyan magyar nyelven (is) oktató iskolák számára, amelyek 50% alatti magyar lakosságaránnyal rendelkező településen működnek, ugyanakkor iPhone készülékeket is kisorsolnak azok között, akik május 15-ig kitöltik a népszámlálási kérdőívet és a részvételi igazolásukat beküldik a nepszamlalas.ro/nyeremenyjatek oldalra.

A Népszámlálás.ro közleménye szerint a nyereménysorsolásra egy személy nemcsak a saját igazolását küldheti be, hanem a családtagokét, illetve azokét is, akiknek segített a kitöltésben.

„Minél több igazolást töltenek fel a játékosok május 22-ig, annál nagyobb esélyük lesz nyerni a május 24-i sorsoláson. A digitális igazolásokat a dovrec.insse.ro oldalról lehet letölteni, ezeket a statisztikai hivatal állítja ki a népszámlálási kérdőív beküldését követő legtöbb 7 nap után” – áll a közleményben.

A nyereményalapban összesen 10 darab új, kártyafüggetlen iPhone SE 3 mobiltelefon (darabonként hozzávetőleg 500 euró értékben) és 10 darab teljesen felszerelt digitális tábla, állvánnyal, számítógéppel, magyar nyelvű oktatási szoftverekkel (darabonként hozzávetőleg 3200 euró értékben) szerepel.

A Népszámlálás.ro oldal által hirdetett nyereményjáték mellett több helyi kezdeményezés is indult, hogy a lakosságot hatékonyan ösztönözzék a népszámlálási kérdőívek online kitöltésére. Csíkszeredában például ingyen kávézhatnak azok a személyek, akik a népszerűsítő kampányban részt vevő kávézók valamelyikében töltik ki a népszámlálási íveket.

A megyeközpontban egyébként már korábban is indult hasonló kezdeményezés: a NépszámSzerda elnevezésű akcióba számos helyi vállalkozás és intézmény is csatlakozott, ennek a lényege, hogy szerdánként az alkalmazottak számára segítséget adnak házon belül a kérdőívek kitöltésére, ahol lehetséges, munkaidőben biztosítanak erre időt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!