Egy tervezet szerint az országos tantárgyversenyt nyerő nyolcadikosok megúszhatják a képességvizsgát

2022. április 28. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Azok a VIII. osztályos tanulók, akik országos tantárgyversenyen első díjat nyertek, vagy akiket az oktatási minisztérium által elismert nemzetközi versenyeken díjaztak, képességfelmérő vizsga nélkül iratkozhatnak a verseny profiljához köthető líceumi osztályba – ismerteti az Agerpes a csütörtökön közvitára bocsátott sürgősségi kormányrendelet tervezetét.

A jó eredményeket elért tanulókat másként is ösztönöznék, a tervezet szerint megemelnék a díjazottaknak járó pénzjutalmak értékét. Az országos szakaszon első helyezést elérő tanulók 1000 lejes, a második helyezettek 700 lejes, a harmadik helyezettek 500 lejes díjban részesülnének, a dicséretért pedig 300 lej járna.

A javaslat külön kitér az ukrajnai tanulókra, akik a következő két tanévben a képességfelmérő vizsga nélkül is beiratkozhatnának a kilencedik osztályba, a meghirdetett osztálylétszámon felül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!