Terepjáró hajtott bele a Vatra Dornei-i felvonó egyik ülésébe, ezért kellett 50 személyt kimenekíteni

2022. április 25. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sofőr tilosba hajtott és belehajtott a Vatra Dornei-i felvonó egyik ülésébe, ezért kellett mintegy 50 személyt a libegőről kimenekíteni vasárnap – írta meg a spotmedia.ro.

Mint korábban megírtuk, az üdülőtelepen található felvonón rekedt több tucat személy, akiket sikerült biztonságban lehozni, a mentőakcióban katonai tűzoltók, hegyimentők és csendőrök is részt vettek.

A turisztikai vállalkozás egyik képviselője a sajtónak elárulta, hogy a pórul járt turistáknak visszaadták a jegyek árát, ugyanakkor a Kazánok, Magas Nyomású Tartályok és Emelőszerkezetek Állami Felügyelete (ISCIR) vizsgálatot indított az ügyben.

„Vasárnap 15:20 körül leállt a felvonó és amikor megpróbáltam újraindítani, láttam, hogy nincs elakadás. Ekkor tudtam, hogy valami komolyabb probléma lehet” – mesélte a részleteket Paul Boncheş.

„A leállás után felhívott az illető, aki elmondta, hogy mi történt: a saját terepjárójával neki ment felvonó egyik ülésének, egy olyan helyen, ahol azok a talajhoz közel haladnak el. Egy magánterületről van szó, el van látva táblákkal, az illető ennek ellenére behajtott a területre. Ez azt jelenti, hogy nem a vállalkozás részéről történt tévedés, hanem egy személy okozta a leállást” – mondta el Boncheş, majd hozzátette: a műszaki csapat hamar megállapította, hogy több órás javításra lesz szükség, ezért kénytelenek voltak betartani a hivatalos eljárást és kimenekíteni a felvonón ülő turistákat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!