Terepjáró hajtott bele a Vatra Dornei-i felvonó egyik ülésébe, ezért kellett 50 személyt kimenekíteni

2022. április 25. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sofőr tilosba hajtott és belehajtott a Vatra Dornei-i felvonó egyik ülésébe, ezért kellett mintegy 50 személyt a libegőről kimenekíteni vasárnap – írta meg a spotmedia.ro.

Mint korábban megírtuk, az üdülőtelepen található felvonón rekedt több tucat személy, akiket sikerült biztonságban lehozni, a mentőakcióban katonai tűzoltók, hegyimentők és csendőrök is részt vettek.

A turisztikai vállalkozás egyik képviselője a sajtónak elárulta, hogy a pórul járt turistáknak visszaadták a jegyek árát, ugyanakkor a Kazánok, Magas Nyomású Tartályok és Emelőszerkezetek Állami Felügyelete (ISCIR) vizsgálatot indított az ügyben.

„Vasárnap 15:20 körül leállt a felvonó és amikor megpróbáltam újraindítani, láttam, hogy nincs elakadás. Ekkor tudtam, hogy valami komolyabb probléma lehet” – mesélte a részleteket Paul Boncheş.

„A leállás után felhívott az illető, aki elmondta, hogy mi történt: a saját terepjárójával neki ment felvonó egyik ülésének, egy olyan helyen, ahol azok a talajhoz közel haladnak el. Egy magánterületről van szó, el van látva táblákkal, az illető ennek ellenére behajtott a területre. Ez azt jelenti, hogy nem a vállalkozás részéről történt tévedés, hanem egy személy okozta a leállást” – mondta el Boncheş, majd hozzátette: a műszaki csapat hamar megállapította, hogy több órás javításra lesz szükség, ezért kénytelenek voltak betartani a hivatalos eljárást és kimenekíteni a felvonón ülő turistákat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!