Romániába látogat Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pénteken

2022. április 22. – 08:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos látogatásra Romániába érkezett Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – írja a román sajtó, többek között a G4Media.

Az ukrán politikus péntek reggel a Victoria-palotában találkozik Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, majd Bogdan Aurescu külügyminiszterrel is lesz egy találkozója. Péntek délben közös sajtótájékoztatót is tart a két külügyminiszter.

Kuleba Bulgáriából érkezik Romániába, ahol megpróbálta meggyőzni a bolgár felet, hogy szállítsanak fegyvereket az országnak, de nem járt sikerrel. Bulgária Magyarország mellett azon kevés NATO-tagállamok egyike, amely nem hajlandó fegyvereket szállítani Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborújához.

Azok, akik nem akarnak fegyvert szállítani Ukrajnának, akik haboznak, vagy akik felszólalnak az ellene, gyakorlatilag támogatják az orosz agressziót és az állampolgáraink kiirtását – idézi Kuleba bulgáriai látogatása befejezése előtt nyilatkozatát a DC News.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!