Több mint 9000 rendőr teljesít szolgálatot naponta az ortodox húsvét idején

2022. április 22. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április 22-25. között országszerte több mint 9000 rendőr lesz szolgálatban a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében, mind a zsúfolt helyeken, mind a templomok környékén, írja az Agerpres.

A Román Rendőrség (IGPR) csütörtöki közleménye szerint nem csupán a zsúfolt helyeken (piacokon, vasútállomásokon, vásárokban) és a templomok közelében lesz fokozott a rendőri jelenlét az ortodox húsvét idején, hanem az üdülőhelyeken, szabadidő-központokban és a határátkelőknél is.

A közlekedésrendészet tagjai jelen lesznek a kegyhelyekre és üdülőhelyekre vezető bekötőutakon, a balesetveszélyes közúti pontokon a balesetek és a forgalmi dugók megelőzése érdekében.

Az említett időszakban naponta 1600 rendőr teljesít szolgálatot a forgalmas országutakon és autópályákon a csúcsforgalmi órákban, és szükség esetén helikoptereket is bevetnek a forgalom hatékony irányítása érdekében. Ugyanakkor országszerte 370 sebességmérő készüléket vetnek be a rendőrök a balesetek megelőzése érdekében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!