A PNL Sebastian Burduját javasolja kutatási, míg Marcel Boloşt európai projektekért felelős miniszternek

2022. április 21. – 19:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága csütörtökön úgy döntött, hogy Sebastian Burduját javasolja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszternek, Marcel Boloş pedig az európai projektek minisztériumát venné át – írja az Agerpres.

A bizottság tagjai egyöntetűen szavaztak a döntés elfogadása mellett. A PNL vezetősége arról is döntött, hogy Iulia Scântei liberális szenátort jelöli a szenátus részéről az alkotmánybírói tisztségre.

Marcel Boloş jelenleg kutatási, innovációs és digitalizációs miniszter, és ő vezeti ügyvivőként az európai projektekért felelős tárcát is, miután Dan Vîlceanu április 6-án lemondott miniszteri tisztségéből.

A PNL végrehajtó bizottsága arról is döntött, hogy május 27-re hívják össze a PNL országos tanácsát, amelyen megválasztják az új végrehajtó bizottságot. Dan Vîlceanu PNL-főtitkár lemondását követően a tisztséget ideiglenesen Lucian Bode első alelnök vette át. Nicolae Ciucă PNL-elnökké választásával az első alelnöki tisztség mellett egy alelnöki tisztség is megüresedett a végrehajtó bizottságban.

Az alakulat által kiadott közlemény szerint a végrehajtó bizottság tagjait arról is tájékoztatták, hogy a PNL küldöttséget küld az Európai Néppárt (EPP) május 31. és június 1. között Rotterdamban tartandó kongresszusára.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!