A tengerparti építkezések 98%-a nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat

2022. április 21. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Fekete-tenger partján folyó építkezések 98%-a nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat – írja a Környezetvédelmi Őrség a Facebook oldalán a március 21. és április 18. között végzett ellenőrzésekre hivatkozva.

Azt írják összesen 113 építőtelepen jártak, ebből 28 esetben figyelmeztették az építkezési vállalkozót, míg 83 esetben megbírságolták őket, összesen 1 millió 392 ezer lej értékben büntettek. A 113 ellenőrzött telephely közül összesen 111 esetben merültek fel problémák, a leggyakrabban a hulladékgazdálkodási szabályok be nem tartása miatt büntettek.

„Ha a hulladékot nem tárolják megfelelően az olyan területen, mint a tengerpart, ahol az év nagy részében szeles az idő, fennáll a veszélye, hogy sok szemét kerül a Siutghiol-tóba, ami egy védett terület” – idézik a Környezetvédelmi Őrség illetékesét, Nicolae Badeat. A Konstanca városától északra található tó egy erősen érintett terület az építkezések nagy száma és azok sűrűsége miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!