Ciucă cáfolta, hogy Románia területén ukrán katonákat képeznének ki

2022. április 20. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamisak azok a híresztelések, melyek szerint Románia területén ukrán katonákat képeznek ki – írja az Agerpres Nicolae Ciucă miniszterelnök kijelentésére hivatkozva. A miniszterelnököt a nagyváradi látogatása során beszélt erről a sajtónak.

Ciucă szerdán tett látogatást Bihar megyében, ahol egy orosz tisztviselő állítására reagáltatták, aki szerint számos román zsoldos harcol Ukrajnában.

„Nincsenek ilyen adataink. Olyan híreket is láttam, hogy ukrán katonákat képeznek ki Románia területén. Erről szó sincs” – jelentette ki a kormányfő, aki körültekintő tájékozódásra kérte az állampolgárokat, mert a jelenlegi háborús helyzetben megsokasodtak a félretájékoztatások, az álhírek, dolgozik a propagandagépezet.

Arról is beszélt, hogy katonai múltja dacára jelenlegi pozíciójában nem kommentálhatja katonai szakértőként az ukrajnai háborút, mert „ezen a szinten minden nyilatkozat más értelmezést kapna a közbeszédben, főleg nemzetközi szinten”. A jelenlegi helyzetről szakértőknek, elemzőknek kell elmondaniuk véleményüket – szögezte le Ciucă.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!