Ciucă cáfolta, hogy Románia területén ukrán katonákat képeznének ki

2022. április 20. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamisak azok a híresztelések, melyek szerint Románia területén ukrán katonákat képeznek ki – írja az Agerpres Nicolae Ciucă miniszterelnök kijelentésére hivatkozva. A miniszterelnököt a nagyváradi látogatása során beszélt erről a sajtónak.

Ciucă szerdán tett látogatást Bihar megyében, ahol egy orosz tisztviselő állítására reagáltatták, aki szerint számos román zsoldos harcol Ukrajnában.

„Nincsenek ilyen adataink. Olyan híreket is láttam, hogy ukrán katonákat képeznek ki Románia területén. Erről szó sincs” – jelentette ki a kormányfő, aki körültekintő tájékozódásra kérte az állampolgárokat, mert a jelenlegi háborús helyzetben megsokasodtak a félretájékoztatások, az álhírek, dolgozik a propagandagépezet.

Arról is beszélt, hogy katonai múltja dacára jelenlegi pozíciójában nem kommentálhatja katonai szakértőként az ukrajnai háborút, mert „ezen a szinten minden nyilatkozat más értelmezést kapna a közbeszédben, főleg nemzetközi szinten”. A jelenlegi helyzetről szakértőknek, elemzőknek kell elmondaniuk véleményüket – szögezte le Ciucă.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!