Florin Cîţu marad a szenátus elnöke, a PNL támogatását élvezi

2022. április 19. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

A PNL főtitkára szerint Cîţu a párt egyik legjobb szakembere a pénzügyek területén.

Florin Cîţu a szenátus elnöke marad, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatást élvezi – írja az Agerpres hírügynökség Lucian Bode belügyminiszter, a PNL ügyvivő főtitkárának nyilatkozata alapján.

A parlamentben nyilatkozó pártvezető hozzátette, hogy nincs ok arra, hogy a PNL Cîţut szankcionálja, mert meglátása szerint a szenátus elnökének a kijelentései nem minősülnek kritikának, különben is „ő a PNL egyik legjobb szakembere a pénzügyek és az államháztartás területén”.

Arra vonatkozóan, hogy Florin Cîţu kijelentései szerint a kormány csak úgy tudja végrehajtani a bejelentett szociális és gazdasági intézkedéseket, ha új adókat és illetékeket vezet be, mivel nincs pénz a büdzsében, Bode leszögezte, hogy a koalícióban nem volt szó új adók és illetékek bevezetéséről.

„A kormánynak kötelessége forrásokat találnia az állam összes költségének fedezésére. A szociális és gazdasági intézkedéscsomagban szereplő minden intézkedést alaposan és egyenként megvitattunk a koalícióban, hogy lássuk, honnan vesszük ezek finanszírozására a pénzt, európai alapokból vagy az államkasszából” – szögezte a miniszter.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!