Kiadhatja Elena Udrea volt minisztert Bulgária

2022. április 19. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az ítélet ellen 5 napon belül fellebbezhet az egykori miniszter.

Kiadhatja Bulgária Elena Udrea volt minisztert Romániának, döntött kedden egy szófiai bíróság – írja a G4Media. A lap szerint a bíróság elfogadta a román hatóságok kérését, hogy letöltse 6 éves börtönbüntetését. A döntés ellen Udrea 5 napon belül fellebbezhet.

A Bulgáriában előzetes letartóztatásban lévő Elena Udrea arra kérte a bolgár hatóságokat, hogy ne fogadják el a román hatóságok kiadatási kérelmét.

Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen két hete hozott ítéletében a Legfelsőbb Bíróság és Semmitőszék úgy rendelkezett, hogy le kell töltenie a hat évet. Felszólított a rendőrséget, hogy állítsák elő, Udreat viszont nem találták az otthonában, mert a jogerős ítélet kihirdetése előtt elhagyta az országot. Mivel az ítélet kihirdetése előtt a vádlott ellen semmilyen korlátozó intézkedés nem volt érvényben, így jogában állt elutazni az országból. Végül a bolgár hatóságok tartóztatták le a görög határ közelében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!