Kiadhatja Elena Udrea volt minisztert Bulgária

2022. április 19. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az ítélet ellen 5 napon belül fellebbezhet az egykori miniszter.

Kiadhatja Bulgária Elena Udrea volt minisztert Romániának, döntött kedden egy szófiai bíróság – írja a G4Media. A lap szerint a bíróság elfogadta a román hatóságok kérését, hogy letöltse 6 éves börtönbüntetését. A döntés ellen Udrea 5 napon belül fellebbezhet.

A Bulgáriában előzetes letartóztatásban lévő Elena Udrea arra kérte a bolgár hatóságokat, hogy ne fogadják el a román hatóságok kiadatási kérelmét.

Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen két hete hozott ítéletében a Legfelsőbb Bíróság és Semmitőszék úgy rendelkezett, hogy le kell töltenie a hat évet. Felszólított a rendőrséget, hogy állítsák elő, Udreat viszont nem találták az otthonában, mert a jogerős ítélet kihirdetése előtt elhagyta az országot. Mivel az ítélet kihirdetése előtt a vádlott ellen semmilyen korlátozó intézkedés nem volt érvényben, így jogában állt elutazni az országból. Végül a bolgár hatóságok tartóztatták le a görög határ közelében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!