Colectiv-per: megint elhalasztották a jogerős ítélet kihirdetését

2022. április 15. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megint elhalasztotta a jogerős ítélet kihirdetését a Colectiv-perben a bukaresti ítélőtábla. A bűnvádi per decemberben ért véget, ez már a harmadik halasztás, ezúttal május 3-ára tűzték ki a jogerős ítélet kihirdetésének dátumát a 64 halálos áldozattal és 150-nél is több sérülttel járó 2015-ben történt tragédia ügyében.

Az Agerpres hírügynökség a perrel kapcsolatban emlékeztet, hogy a Bukaresti Törvényszék a 2019. december 16-án a Colectiv szórakozóhelyet lángra lobbantó tűzijátékot rendező pirotechnikai cég tulajdonosát alapfokon 12 év 8 hónap, két tűzszerészt 9 év és 8 hónap, illetve tíz év, szórakozóhely tűzrendészeti alkalmasságának ellenőrzését elmulasztó katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottját pedig 9 év és két hónap szabadságvesztésre ítélték.

Az ügy egyik fő vádlottja Bukarest negyedik kerületének volt polgármestere, Cristian Popescu-Piedonét alapfokon 8 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték

A büntetőperben 140 magánszemély, 11 kórház és 5 további közintézmény polgári jogi igénnyel lépett fel a vádlottak ellen, akiket 50 millió euróra rugó kártérítési kötelezettséget szabott ki a törvényszék.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!