Colectiv-per: megint elhalasztották a jogerős ítélet kihirdetését

2022. április 15. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megint elhalasztotta a jogerős ítélet kihirdetését a Colectiv-perben a bukaresti ítélőtábla. A bűnvádi per decemberben ért véget, ez már a harmadik halasztás, ezúttal május 3-ára tűzték ki a jogerős ítélet kihirdetésének dátumát a 64 halálos áldozattal és 150-nél is több sérülttel járó 2015-ben történt tragédia ügyében.

Az Agerpres hírügynökség a perrel kapcsolatban emlékeztet, hogy a Bukaresti Törvényszék a 2019. december 16-án a Colectiv szórakozóhelyet lángra lobbantó tűzijátékot rendező pirotechnikai cég tulajdonosát alapfokon 12 év 8 hónap, két tűzszerészt 9 év és 8 hónap, illetve tíz év, szórakozóhely tűzrendészeti alkalmasságának ellenőrzését elmulasztó katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottját pedig 9 év és két hónap szabadságvesztésre ítélték.

Az ügy egyik fő vádlottja Bukarest negyedik kerületének volt polgármestere, Cristian Popescu-Piedonét alapfokon 8 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték

A büntetőperben 140 magánszemély, 11 kórház és 5 további közintézmény polgári jogi igénnyel lépett fel a vádlottak ellen, akiket 50 millió euróra rugó kártérítési kötelezettséget szabott ki a törvényszék.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!