Marosvásárhelyen autóbuszon is működik a népszámlálás

2022. április 13. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

A módszert a városban a hétvégén már tesztelték, és mivel sikeresnek ítélték, folytatnák.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a városvezetés közösségi média oldalán pénteken tett közzé egy bejegyzést, amelyben tájékoztatták a lakosságot, hogy a hétvégén zajló II. Húsvéti vásár idején, a Vár sétányon mellett egy mobil összeíró ponton várják a számlálóbiztosok azokat, akik segítséget igényelnének a népszámlálási kérdőív kitöltésében.

A szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között zajló akció kapcsán Portik Vilmos, alpolgármester a marosvasarhelyiek.ro helyi lapnak elmondta, hogy sikerként könyvelhetik el az akciót, amelynek során mintegy 100 kérdőív kitöltésében segítettek a buszon dolgozó számlálóbiztosok.

A városban jelenleg működő 10 állandó pont mellett, így a jól beazonosítható autóbusszal megoldott mobil összeíró pont tovább fog működni a következő napokban, hetekben is, ami olyan helyszínekre fog elmenni, ahol nincs állandó pontja az önkormányzatnak, mint például a Meggyesfalvi negyed, vagy a Dacia piac környéke.

A népszámláláson egyébként kötelező a részvétel, és jelenleg az online önkitöltéses szakasz zajlik. A magyarul elérhető nepszamlalas.ro tájékoztató és kampányoldal kedden arról számolt be, hogy a népszámlálás negyedik hete után a romániai magyar lakosság részvétele meghaladja az országos átlagot, „de még messze állunk attól, hogy meglegyen az egymillió magyar.”

Forrás: nepszamlalas.ro
Forrás: nepszamlalas.ro

Az online önkitöltéses népszámlálást május 15-ig lehet igénybe venni, itt lehet kezdeni, további tájékoztató anyagok pedig a nepszamlalas.ro oldalon találhatóak magyar nyelven.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!