Új arculatot kap Brassó főtere, a Tanácstér

2022. április 12. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Felújítják Brassó főterét, az új térrendezési koncepció középpontjába a Tanácsháza kerül, a tér egyik jelenlegi fontos elemét, a szökőkutat pedig megszüntetik – közölte Brassó önkormányzata.

Brassó önkormányzata és a Romániai Építészek Rendje hétfőn hirdette ki a Tanácstér felújítására kiírt ötletbörze nyertes pályázatát, amelyet a Florian Stanciu által vezetett bukaresti STARH műépítészeti, építészeti és dizájn cég dolgozott ki.

A koncepció szerint két gesztenyefás övezetet alakítanak ki, az egyiket a Tanácsháza mögött, a másikat pedig a Fekete templom udvarának a bejáratánál.

Több pihenőhelyet is létesítenek, az egyik ilyen pihenő a Tanácsháza mellett megépülő szökőkút köré kerül. A főtér gránitkő burkolatot kap, beleértve a Kolostor (Mureșenilor) utcát is, a felszedett burkolatot pedig máshol hasznosítják újra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!