A Moldovai Köztársaság tett egy lépést az EU-tagság megszerzéséhez

2022. április 11. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztársaság hétfőn átvehette azt a kérdőívet, amely mérföldkőnek számít az Európai Unióba való csatlakozás tekintetében – írta meg a Digi24.

A dokumentumot Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa adta át Nicu Popescu külügyminiszternek. Popescu nyilatkozatában azt írta, hogy országa felgyorsítja az unióba való csatlakozási folyamatokat.

„Mi nem csak földrajzi elhelyezkedésünkkel, hanem az identitásunkkal, az általunk képviselt értékekkel, az EU-ban hivatalos, általunk is beszélt román nyelvvel Európa részesei vagyunk” -fogalmazott a külügyminiszter.

Klaus Iohannis román államfő Twitteren üdvözölte a kérdőív átadását.

„Az Európai Bizottság csatlakozási kérdőívének átadása a Moldovai Köztársaság európai útjának egyik fontos állomása, Románia pedig mellette áll, és teljes támogatását felajánlja” – áll az államfő bejegyzésben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!