Szombaton hat épület gyulladt fel egy Fehér megyei településen

2022. április 9. – 18:05

Szombaton hat épület gyulladt fel egy Fehér megyei településen
Tűzvész a fehér megyei Bisztra községben – Fotó: Cristian G., ISU Alba

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 300 ezer lejre becsülték a hatóságok a kárt, amelyet a Fehér megyei Bisztra községben történt tűzvész okozott – írja az Agerpres.

A megyei katasztrófavédelmi hatóság (ISU) közleménye szerint a tűzoltók a tűzoltás után helyszíni vizsgálatok és kamerafelvételek alapján megállapították, a szombat kora reggeli órákban fellobbant tűz eredete valószínűleg egy meghibásodott akkumulátor volt, amit egy gyúlékony anyagokkal megrakott raktárhelyiségben tároltak. A helyzet súlyosságát elősegítette, hogy a tüzet későn fedezték fel, illetve közel álltak egymáshoz az épületek.

A hatóság szóvivője, Radu Botezan ismertette, hogy összesen hat épület volt érintett a tűzvészben, három lakóház, két gazdasági melléképület és egy élelmiszerkamra. Az elsőként felgyulladt épületről a tűz a hősugárzás hatására terjedt át a környező ingatlanokra, továbbá két gépkocsit is érintett.

„A tűzvész által keletkezett kár több mint 300 ezer lej, a megmentett javak értéke pedig egymillió lej fölött van” – vont mérleget Radu Botezan.

A baleset során egy férfit a helyszínre érkezett rohammentő-szolgálat (SMURD) látott el, mivel égési sérüléseket szenvedett a kezén és az arcán.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, amikor a tűzoltóság a helyszínre érkezett heves lángok és hatalmas füst volt, a tűzoltásban pedig eleinte a topánfalvi katonai tűzoltóság négy víz- illetve habbal felszerelt autója vett részt, amíg segítségként még két jármű érkezett az önkéntes sürgősségi szolgálatoktól.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!