Marcel Boloș vezeti ideiglenesen az európai beruházások minisztériumát

Legfontosabb

2022. április 8. – 10:16

Marcel Boloș vezeti ideiglenesen az európai beruházások minisztériumát
Fotó: Marcel Ioan Boloș hivatalos Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Dan Vîlceanu korábbi tárcavezető még szerdán lemondott.

Klaus Iohannis államelnök aláírta Marcel Boloș ideiglenes miniszteri kinevezését az európai beruházások és projektek minisztérium élére – jelentette a Digi24. Boloș kutatási, innovációs és digitalizálási miniszter a PNL-PSD-RMDSZ kormánykoalícióban.

A minisztercserére azután került sor, hogy Dan Vîlceanu korábbi tárcavezető lemondott az európai beruházások és projektek minisztériumának éléről.

Vîlceanu szerdán mondott le, korábbi bejelentésének megfelelően. A miniszter a PNL székhelyén jelentette be szombaton, hogy szándékában áll lemondani miniszteri megbízatásáról. Döntését azzal indokolta, hogy hiányzik a bizalom és a kohézió, amire szükség lenne egy kormánycsapatban. Lemondott a pártban betöltött főtitkári tisztségéről is. A politikus Florin Cîţu szombaton lemondott PNL-pártelnök egyik bizalmasa.

A Hotnews forrásai szerint az ideiglenes megbízatást kapott Boloș szeretne teljes értékű mandátumot az európai beruházások minisztériuma élén. Az idézett források szerint Boloșnak ehhez meglenne a PNL támogatása; miniszteri pozíciója véglegesítésére pedig nyáron kerülne sor, amikor kormányátalakítást terveznek.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!