Marcel Boloș vezeti ideiglenesen az európai beruházások minisztériumát

Legfontosabb

2022. április 8. – 10:16

Marcel Boloș vezeti ideiglenesen az európai beruházások minisztériumát
Fotó: Marcel Ioan Boloș hivatalos Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Dan Vîlceanu korábbi tárcavezető még szerdán lemondott.

Klaus Iohannis államelnök aláírta Marcel Boloș ideiglenes miniszteri kinevezését az európai beruházások és projektek minisztérium élére – jelentette a Digi24. Boloș kutatási, innovációs és digitalizálási miniszter a PNL-PSD-RMDSZ kormánykoalícióban.

A minisztercserére azután került sor, hogy Dan Vîlceanu korábbi tárcavezető lemondott az európai beruházások és projektek minisztériumának éléről.

Vîlceanu szerdán mondott le, korábbi bejelentésének megfelelően. A miniszter a PNL székhelyén jelentette be szombaton, hogy szándékában áll lemondani miniszteri megbízatásáról. Döntését azzal indokolta, hogy hiányzik a bizalom és a kohézió, amire szükség lenne egy kormánycsapatban. Lemondott a pártban betöltött főtitkári tisztségéről is. A politikus Florin Cîţu szombaton lemondott PNL-pártelnök egyik bizalmasa.

A Hotnews forrásai szerint az ideiglenes megbízatást kapott Boloș szeretne teljes értékű mandátumot az európai beruházások minisztériuma élén. Az idézett források szerint Boloșnak ehhez meglenne a PNL támogatása; miniszteri pozíciója véglegesítésére pedig nyáron kerülne sor, amikor kormányátalakítást terveznek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!