Nekihajtott egy férfi a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének, a kigyulladó tűzben életét vesztette

Legfontosabb

2022. április 6. – 11:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Drăghiciot kedden ítélték el kiskorú elleni nemi erőszakért több mint 15 év börtönre.

Meghalt egy férfi szerda reggel, miután autójával a bukaresti Kiseleff úton az orosz nagykövetség kerítésének ütközött, és az autó kigyulladt.

Rendőrségi források szerint a férfi bizonyos Bogdan Drăghici, az apák diszkriminációja ellen fellépő TATA szülői egyesület elnöke, írja az Agerpres.

Utolsó Facebook-bejegyzésében a férfi elítélte az orosz agressziót, és az ukrán nép mellett állt ki.

„Én is ukrajnai vagyok! Csodálatos lenne, ha mindannyian ukránoknak tartanánk magunkat, amíg végre véget nem ér a szörnyű háború, amely az egész emberiséget halálos veszélybe sodorja! (...) Nagyon szomorú, hogy a demokratikus világ nem reagál azonnal és határozottan a béke helyreállítására, hogy gyorsan megbüntesse az ártatlanok vérére szomjazó diktátort, hogy megmutassa, van emberi szolidaritás, hogy nem kerülhet sor az utolsó világháborúra, hogy ezt a bolygót nem pusztíthatják el az emberek, mert a történelem borzalmai nem ismétlődhetnek meg” – írta Drăghici.

A férfi szerint, ha most nem cselekszünk mindannyian szolidárisan az emberi civilizáció jövője érdekében, akkor nem lesz több esélyünk, bekövetkezik az apokalipszis.

„És mi leszünk a bűnösök, ha nem teszünk meg mindent, hogy bebizonyítsuk, megérdemeljük, hogy benépesítsük ezt a túlterhelt bolygót” – zárta sorait Facebook-bejegyzésében Drăghici.

A G4media szerint Bogdan Drăghici ellen kedden hozott nem végleges ítéletet a bukaresti második kerületi bíróság, 15 éves és négy hónapot kapott kiskorúak elleni nemi erőszak és megrontás miatt. A portál információi szerint az ütközés és tűzeset ügyében sem zárják ki a szándékosságot. A tűz azután gyulladt ki, hogy a helyszínre érkező csendőrök felszólították a férfit, szálljon ki a járműből.

A fővárosi rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy szerda reggel 6 óra körül egy személygépkocsi csapódott neki egy nagykövetség kerítésének a Kiseleff úton, majd kigyulladt. A sofőr életét vesztette, és a tűzoltók beavatkozására volt szükség, hogy eloltsák a lángokat.

Az ügyet a Bukaresti Törvényszék ügyészsége vizsgálja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!