Nekihajtott egy férfi a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének, a kigyulladó tűzben életét vesztette

Legfontosabb

2022. április 6. – 11:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Drăghiciot kedden ítélték el kiskorú elleni nemi erőszakért több mint 15 év börtönre.

Meghalt egy férfi szerda reggel, miután autójával a bukaresti Kiseleff úton az orosz nagykövetség kerítésének ütközött, és az autó kigyulladt.

Rendőrségi források szerint a férfi bizonyos Bogdan Drăghici, az apák diszkriminációja ellen fellépő TATA szülői egyesület elnöke, írja az Agerpres.

Utolsó Facebook-bejegyzésében a férfi elítélte az orosz agressziót, és az ukrán nép mellett állt ki.

„Én is ukrajnai vagyok! Csodálatos lenne, ha mindannyian ukránoknak tartanánk magunkat, amíg végre véget nem ér a szörnyű háború, amely az egész emberiséget halálos veszélybe sodorja! (...) Nagyon szomorú, hogy a demokratikus világ nem reagál azonnal és határozottan a béke helyreállítására, hogy gyorsan megbüntesse az ártatlanok vérére szomjazó diktátort, hogy megmutassa, van emberi szolidaritás, hogy nem kerülhet sor az utolsó világháborúra, hogy ezt a bolygót nem pusztíthatják el az emberek, mert a történelem borzalmai nem ismétlődhetnek meg” – írta Drăghici.

A férfi szerint, ha most nem cselekszünk mindannyian szolidárisan az emberi civilizáció jövője érdekében, akkor nem lesz több esélyünk, bekövetkezik az apokalipszis.

„És mi leszünk a bűnösök, ha nem teszünk meg mindent, hogy bebizonyítsuk, megérdemeljük, hogy benépesítsük ezt a túlterhelt bolygót” – zárta sorait Facebook-bejegyzésében Drăghici.

A G4media szerint Bogdan Drăghici ellen kedden hozott nem végleges ítéletet a bukaresti második kerületi bíróság, 15 éves és négy hónapot kapott kiskorúak elleni nemi erőszak és megrontás miatt. A portál információi szerint az ütközés és tűzeset ügyében sem zárják ki a szándékosságot. A tűz azután gyulladt ki, hogy a helyszínre érkező csendőrök felszólították a férfit, szálljon ki a járműből.

A fővárosi rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy szerda reggel 6 óra körül egy személygépkocsi csapódott neki egy nagykövetség kerítésének a Kiseleff úton, majd kigyulladt. A sofőr életét vesztette, és a tűzoltók beavatkozására volt szükség, hogy eloltsák a lángokat.

Az ügyet a Bukaresti Törvényszék ügyészsége vizsgálja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!