Meddig lehet még leadni a levélszavazatokat?

2022. április 1. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgároknak, akik még nem küldték be szavazatukat a Nemzeti Választási Irodához (NVI), legkésőbb április 3-a, vasárnap este 7 óráig kell eljuttatniuk a választóborítékot Magyarország valamely külképviseleti intézményéhez: a csíkszeredai vagy a kolozsvári főkonzulátusához, vagy pedig Magyarország Bukaresti Nagykövetségéhez.

Azok a személyek, akik Romániában tartózkodnak, azonban állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznek, ugyanúgy a fentebb említett időpontban, április 3-án, legkésőbb este 7 óráig szavazhatnak személyesen azon a külképviseleten, ahová március 25-éig bejelentkeztek.

Az elmúlt időszakban nagy figyelmet kapott a levélszavazatok kérdése, hiszen több szinten is kérdés merült fel a szavazás menetének átláthatóságával kapcsolatban, a kampányhajrá utolsó hetén súlyos választási csalás történt Erdélyben: ismeretlen tettesek szavazólapokat dobtak ki és részben elégettek Marosvásárhely mellett.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!