Meddig lehet még leadni a levélszavazatokat?

2022. április 1. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgároknak, akik még nem küldték be szavazatukat a Nemzeti Választási Irodához (NVI), legkésőbb április 3-a, vasárnap este 7 óráig kell eljuttatniuk a választóborítékot Magyarország valamely külképviseleti intézményéhez: a csíkszeredai vagy a kolozsvári főkonzulátusához, vagy pedig Magyarország Bukaresti Nagykövetségéhez.

Azok a személyek, akik Romániában tartózkodnak, azonban állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznek, ugyanúgy a fentebb említett időpontban, április 3-án, legkésőbb este 7 óráig szavazhatnak személyesen azon a külképviseleten, ahová március 25-éig bejelentkeztek.

Az elmúlt időszakban nagy figyelmet kapott a levélszavazatok kérdése, hiszen több szinten is kérdés merült fel a szavazás menetének átláthatóságával kapcsolatban, a kampányhajrá utolsó hetén súlyos választási csalás történt Erdélyben: ismeretlen tettesek szavazólapokat dobtak ki és részben elégettek Marosvásárhely mellett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!