Levélszavazatok: megsértődött a Román Posta, amiért az erdélyi politikusok „lejáratják őket”

2022. március 30. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Lejáratásnak minősítik a kommunikációs kampányt.

A Román Posta közleményt adott ki a vállalatot is érintő kommunikációs kampány kapcsán. Szerintük egyenesen lejáratásnak minősül a magyar nyelvű sajtóban és Erdély-szerte több közösségi médiaoldalon is terjedő szlogen, miszerint a levélszavazatok kézbesítését ne bízzák rájuk – írta meg a G4media portál.

Az intézmény nyilatkozatában külön kiemeli az Erdélyi Magyar Néppárt hirdetéseit, ahol arra kérik a szavazókat, semmiképp ne a posta szolgáltatásán keresztül küldjék a borítékokat, hanem inkább az EMNP és az EMNT által nyújtott lehetőségekhez folyamodjanak.

„Egy ellenőrzés folyamán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az EMNP felkérésére a marosvásárhelyi Gaga rádióban adásba került egy reklám, melyben arra kérik az embereket, hogy ne használják a mi szolgáltatásainkat, hanem alternatív módszereket keressenek.

Szintén az Erdélyi Magyar Néppárt Facebook-oldalán látható, hogy Erdély több településén szórólapokat osztottak szét, amelyeken ugyanaz a becsmérlő üzenet található. A »postai szolgáltatások« kifejezésnek a román postával való asszociációja nyilvánvaló, mivel nincs más olyan postai szolgáltató, amely ilyen típusú levelezést bonyolítana le Romániában” – írják a közleményben.

Ugyanitt leszögezik, hogy a magyar választások kapcsán a postások „kifogástalanul” osztottak volna szét több mint 300.000 szavazólapot tartalmazó borítékot, illetve ugyanígy visszaküldték volna azokat a Választási Hivatalnak.

A Román Posta által kifogásolt üzenetet egyébként nemcsak az EMNP intézményei, de az RMDSZ Eurotrans Alapítványa és a szövetség politikusai is hangoztatták.

A levélszavazásról itt írtunk bővebben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!