Az úttestet hűtő és fűtő automata rendszert szereltek fel Marosvásárhely egyik utcájában, a brassóiak is ilyet szeretnének

2022. március 29. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhelyen befejeződött az úttest hűtő-fűtő rendszerének felszerelése a város segesvári kijáratánál, az 1918. December 1. sugárúton, jelentette be Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.

A tájékoztatás szerint a rendszer télen hó- és jégtelenítő, nyáron hűtő funkcióval bír. Most az útjelzések felfestése következik az utcában.

fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Facebook oldal
fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Facebook oldal

Kísérleti jelleggel hasonló rendszerrel szerelnék fel Brassó egyik utcáját is. A Bună Ziua Brașov beszámolója szerint Raluca Stancu PSD-s helyi tanácsos pénteken mutatta be azt a tervet, ami önműködővé tenné a Bukaresti utat. Az automata rendszer az évszakoknak megfelelően tartaná karban az utat, különböző anyagokat egy fúvórendszeren keresztül juttatna az útfelületre. Télen csúszásgátlót szórnának, ami megakadályozza a hó megmaradását és a jégképződést, míg nyáron az úttest mosása, hűtése és fertőtlenítése is megoldható általa.

A brassói projektnek még el kell nyernie a helyi tanács jóváhagyását, ahol kisebbségben van a PSD, mindössze 4 képviselővel.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!