Az úttestet hűtő és fűtő automata rendszert szereltek fel Marosvásárhely egyik utcájában, a brassóiak is ilyet szeretnének

2022. március 29. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhelyen befejeződött az úttest hűtő-fűtő rendszerének felszerelése a város segesvári kijáratánál, az 1918. December 1. sugárúton, jelentette be Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.

A tájékoztatás szerint a rendszer télen hó- és jégtelenítő, nyáron hűtő funkcióval bír. Most az útjelzések felfestése következik az utcában.

fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Facebook oldal
fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Facebook oldal

Kísérleti jelleggel hasonló rendszerrel szerelnék fel Brassó egyik utcáját is. A Bună Ziua Brașov beszámolója szerint Raluca Stancu PSD-s helyi tanácsos pénteken mutatta be azt a tervet, ami önműködővé tenné a Bukaresti utat. Az automata rendszer az évszakoknak megfelelően tartaná karban az utat, különböző anyagokat egy fúvórendszeren keresztül juttatna az útfelületre. Télen csúszásgátlót szórnának, ami megakadályozza a hó megmaradását és a jégképződést, míg nyáron az úttest mosása, hűtése és fertőtlenítése is megoldható általa.

A brassói projektnek még el kell nyernie a helyi tanács jóváhagyását, ahol kisebbségben van a PSD, mindössze 4 képviselővel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!