Dîncu: rövidesen közel ötezer külföldi katona fog Romániában állomásozni

2022. március 29. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg 3900 külföldi katona tartózkodik Romániában, létszámuk pedig további ezer fővel bővülni fog – jelentette ki Vasile Dîncu védelmi miniszter hétfőn a Digi24 hírtelevízió esti adásában.

A tárcavezető elmondása szerint eddig az Egyesült Államokból, Franciaországból, Belgiumból és Hollandiából érkeztek katonák az országba, ugyanakkor Montenegró is jelezte, hogy katonákat küldene hozzánk.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint ezek a katonák kizárólag Konstanca megyében fognak-e állomásozni, a védelmi miniszter elmondta, hogy a feladatköreik függvényében, az ország több pontjára is ki fogják vezényelni az egységeket.

(...) Vannak más ismert bázisok is, nem csak a Kogălniceanu, ahol katonákat fogadhatunk, ilyen például az aranyosgyéresi támaszpont. Más katonai bázisok helyszínei azonban titkosak. De annyit elmondhatok, hogy létezik egy csapatmozgás az országban, a román hadsereg ugyanakkor más országokban, például Lengyelországban is jelen van. De ugyanúgy a lengyeleknek is van egy egységük Craiován – mondta még Dîncu.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!