Az európai hatóságok már 60 év felett ajánlják a negyedik oltást

2022. július 11. – 23:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már nemcsak a 80 év feletti, hanem a 60–79 éves korosztály és a veszélyeztetett csoportok tagjainak is javasolja az mRNS-vakcina második emlékeztető adagjának felvételét, azaz ahogy a köznyelvben ismert: a negyedik oltást.

A második emlékeztető oltásokat azoknak lehet beadni, akik az előző emlékeztető adagot legalább 4 hónapja kapták meg, és közülük is azokat kell elsőbbségben részesíteni, akik több mint 6 hónappal ezelőtt vették fel az előző emlékeztető dózist.

A Hvg.hu hétfői cikkéből kiderült, hogy a fővárosban és több megyében júliusra már több oltópontos is elfogytak az online foglalható helyek, igaz, személyesen még minden pénteken, 14 és 19 óra között lehet foglalás nélkül oltást kérni.

Magyarorszagon eddig 305 920 fő kapta meg a negyedik oltását.

(ECDC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!