25 millió dollár kriptovalutát lopott el néhány másodperc alatt két MIT-s

2024. május 16. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét másodperc alatt 25 millió dollár Ethereumot lophatott el tavaly áprilisban egy amerikai testvérpár, a 24 éves Anton Peraire-Bueno és bátyja, a 28 éves James. A BBC cikke szerint mindkét férfi Amerika egyik legnevesebb egyetemén, a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) tanul, most csalással és pénzmosással vádolják őket.

Lisa Monaco főügyészhelyettes nyilatkozata alapján a testvérpár egy „technológiailag rendkívül kifinomult terv” alapján végezte el a lopást, melyet hónapokon át terveztek és mindössze néhány másodperc alatt hajtottak végre. Miután az Ethereum képviselői szembesítették őket, a két férfi megpróbálta tisztára mosni és elrejteni az összeget. Az ügyészek szerint ez az első alkalom, hogy egy ilyen „újszerű” csalási forma ellen büntetőeljárás indult, Monaco szerint az amerikai adóhivatal (Internal Revenue Service – IRS) kulcsszerepet játszott a csalás felgöngyölítésében.

Ha elítélik a matematikát és informatikát tanuló testvérpárt, húsz év börtönbüntetésre számíthatnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!