Tizennégyezer Tesla-dolgozót rúgna ki Elon Musk

2024. április 15. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla világszerte alkalmazottai több mint tíz százalékának elbocsátására készül – írja az MTI Musk kiszivárgott, dolgozóknak írt körlevelére és médiajelentésekre hivatkozva. „Miközben a vállalatot a növekedés következő szakaszára készítjük elő, rendkívül fontos, hogy minden szempontot megvizsgáljunk a vállalaton belül a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében” – számolt be az Electrek Elon Musk vezérigazgató belső feljegyzésben tett nyilatkozatára hivatkozva.

A világ legnagyobb piaci értékű autógyártója a legutóbbi éves jelentése szerint 2023 decemberében 140 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte. A lépés, amit a körlevélből idézett szavai szerint Musk „utál megtenni”, mintegy 14 ezer munkahelyet érint majd.

A Tesla április 23-án ismerteti az első negyedéves eredmény beszámolóját. Az elektromos autók úttörője jelentős visszaeséssel kezdte az évet. Közel négy év óta először fordult elő, hogy a vállalat kevesebb járművet adott el, mint egy évvel korábban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!