Tizennégyezer Tesla-dolgozót rúgna ki Elon Musk

2024. április 15. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla világszerte alkalmazottai több mint tíz százalékának elbocsátására készül – írja az MTI Musk kiszivárgott, dolgozóknak írt körlevelére és médiajelentésekre hivatkozva. „Miközben a vállalatot a növekedés következő szakaszára készítjük elő, rendkívül fontos, hogy minden szempontot megvizsgáljunk a vállalaton belül a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében” – számolt be az Electrek Elon Musk vezérigazgató belső feljegyzésben tett nyilatkozatára hivatkozva.

A világ legnagyobb piaci értékű autógyártója a legutóbbi éves jelentése szerint 2023 decemberében 140 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte. A lépés, amit a körlevélből idézett szavai szerint Musk „utál megtenni”, mintegy 14 ezer munkahelyet érint majd.

A Tesla április 23-án ismerteti az első negyedéves eredmény beszámolóját. Az elektromos autók úttörője jelentős visszaeséssel kezdte az évet. Közel négy év óta először fordult elő, hogy a vállalat kevesebb járművet adott el, mint egy évvel korábban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!