Budapest helyett Bukarest lett a Wizz Air legnagyobb bázisa

2024. február 1. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest helyett Bukarest lett tavaly a Wizz Air legnagyobb bázisa – írja a Ziarul Financiar lap a légitársaság tájékoztatása alapján.

Az MTI beszámolója szerint a Wizz Air bukaresti bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400. A Wizz Air budapesti járatainak száma 2000 körül van.

A közeljövőben két újabb géppel is bővül a bukaresti bázisuk. „Ezzel a beruházással 19-re nő a bukaresti bázis gépeinek a száma, ahol 800 személy dolgozik. Ez a legnagyobb bázisa a Wizz Airnek, amely így megerősíti romániai piacvezető pozícióját, 57 százalékos piaci részesedéssel” – közölte a légitársaság.

A Wizz Air hat bázist működtet Romániában, Bukaresten kívül Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron, Jászvásárban és Craiován. Ezekről a repterekről 170-nél több járatot üzemeltetnek, belföldieket és nemzetközieket egyaránt. A nemzetközi járatok 24 célországba repülnek. Tavaly közel 13 millióan repültek a Wizz Air romániai járataival, míg egy évvel korábban csak 8,5 millióan.

A Wizz Airhez kapcsolódó hír, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a légitársasággal szemben, mert felmerült annak a gyanúja, hogy fontos információkat hallgathattak el az utasok elől. A hivatal észlelte, hogy 2022. december és 2023. május között a retúrjeggyel rendelkező, visszafelé utazó utasok nem tudják elvégezni az ingyenes online utasfelvételt a telefonjukon a honlap mobilnézetének sajátosságai miatt. Ezért az érintett utasoknak később 40 euró reptéri utasfelvételi díjat kellett fizetniük. A Wizz Air közleményben reagált, azt írták, hogy már korábban elhárították azt a technikai problémát, amiről a GVH-t is értesítették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!