Budapest helyett Bukarest lett a Wizz Air legnagyobb bázisa

2024. február 1. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest helyett Bukarest lett tavaly a Wizz Air legnagyobb bázisa – írja a Ziarul Financiar lap a légitársaság tájékoztatása alapján.

Az MTI beszámolója szerint a Wizz Air bukaresti bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400. A Wizz Air budapesti járatainak száma 2000 körül van.

A közeljövőben két újabb géppel is bővül a bukaresti bázisuk. „Ezzel a beruházással 19-re nő a bukaresti bázis gépeinek a száma, ahol 800 személy dolgozik. Ez a legnagyobb bázisa a Wizz Airnek, amely így megerősíti romániai piacvezető pozícióját, 57 százalékos piaci részesedéssel” – közölte a légitársaság.

A Wizz Air hat bázist működtet Romániában, Bukaresten kívül Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron, Jászvásárban és Craiován. Ezekről a repterekről 170-nél több járatot üzemeltetnek, belföldieket és nemzetközieket egyaránt. A nemzetközi járatok 24 célországba repülnek. Tavaly közel 13 millióan repültek a Wizz Air romániai járataival, míg egy évvel korábban csak 8,5 millióan.

A Wizz Airhez kapcsolódó hír, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a légitársasággal szemben, mert felmerült annak a gyanúja, hogy fontos információkat hallgathattak el az utasok elől. A hivatal észlelte, hogy 2022. december és 2023. május között a retúrjeggyel rendelkező, visszafelé utazó utasok nem tudják elvégezni az ingyenes online utasfelvételt a telefonjukon a honlap mobilnézetének sajátosságai miatt. Ezért az érintett utasoknak később 40 euró reptéri utasfelvételi díjat kellett fizetniük. A Wizz Air közleményben reagált, azt írták, hogy már korábban elhárították azt a technikai problémát, amiről a GVH-t is értesítették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!