Ismét Elon Musk a világ leggazdagabb embere a Bloomberg listáján

2023. február 28. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét Elon Musk a világ leggazdagabb embere a Bloomberg összesítése szerint. A Tesla vezérigazgatóját tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH luxusmárka vezérigazgatója taszította le a csúcsról, így Musk több mint két hónapig a lista második helyén állt, a Tesla-részvények erősödése azonban ismét az élre emelte őt.

Musk nettó vagyona a Bloomberg szerint hétfőn, a piacok zárása után mintegy 187,1 milliárd dollár volt, miközben Arnault vagyonát „csupán” 185,3 milliárd dollárra becsülték.

(Musk a Forbes által összeállított milliárdoslistán továbbra is a második helyen áll 197,7 milliárd dollárra becsült vagyonával.)

Tavaly a Tesla-részvények értéke meredeken esett Musk problémákkal terhelt Twitter-felvásárlása közepette, de a friss negyedéves pénzügyi jelentés megállította, sőt megfordította a Tesla körüli befektetői pánikhangulatot. Az elektromosautó-gyártó riportja szerint 440 ezer autót gyártott le és 405 ezret szállított ki a negyedévben, a bevétele 24 milliárd dollár, a nyeresége pedig 3,7 milliárd volt. Ezek az adatok a tavalyi számokhoz és az elemzői várakozásokhoz képest is jóval magasabbak, ami újra meghozta a bizalmat a tőzsdén a Tesla-részvények iránt.

Bár most éppen Musk birtokolja a világ leggazdagabb emberének címét, ő tartja a rekordot a történelemben valaha elvesztett legnagyobb vagyon tekintetében is. 2022 végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített egy év alatt, miután a nettó vagyona 340 milliárd dollárról 137 milliárd dollárra apadt.

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!