Egy napja várnak arra Lutonban Wizz Air-utasok, hogy végre megtudják, hogyan juthatnának haza

2022. július 19. – 23:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn este körülbelül két tucat magyar is szeretett volna hazarepülni az angliai Lutonból Budapestre, de a Wizz Air-járatuk indulási időpontját először többször halasztották, majd végül törölték. Már egy napja várakoznak a reptéren, de egyelőre nem tudják, hogyan és mikor jutnak haza. A magyar légitársaságtól eddig semmilyen segítséget és információt sem kaptak, mondta a Telexnek az egyik utas.

Nagy-Britanniát hőhullám sújtja, és ahogy arról bővebben írtunk is, a légiközlekedési ágazat még mindig a koronavírus-járvány hatásait nyögi, és kaotikussá vált az utazás, de ezek sem adnak magyarázatot arra, ami most a magyar utasokkal is történt.

Az egyikük telefonon számolt be egy napja tartó kálváriájukról.

Angliában hétfőn is 39-40 Celsius-fok körül volt a hőmérséklet, és emiatt a közlekedés is megbénult. Az aszfalt is olvad ilyen melegben, ezért a lutoni repteret is lezárták néhány órára hétfőn délután, de később megnyitották a kifutópályát. Felszállhattak és érkezhettek is gépek.

„Számítottunk rá, hogy csúszni fog a gépünk indulási ideje, így is lett, az eredetileg kiírt este fél kilencből előbb 10.10, majd 10.30 lett, végül 0.10. Más gépek is csúsztak. Aztán este 11-kor minden gépet töröltek. Elszabadult a pokol, több ezer, 50-60 gépnyi ember hömpölygött a tranzitban. Meleg volt, még a falakról is izzadtság csorgott. Benne volt a hangulatban, hogy valami balhé, törés, zúzás lesz, nagyon felfokozott volt a hangulat, de ez szerencsére elmaradt” – számolt be olvasónk.

Mindenki információhoz szeretett volna jutni, miután a tranzitból a rendőrök kiterelték az embereket a reptér egyik külső csarnokába, de nem sokan jártak szerencsével. Az általunk említett géppel a magyarok mellett grúzok, lengyelek és portugálok is repültek volna, de annál a kapunál, ahol a Wizz Air képviselőinek kellett volna lenniük, senkit nem találtak. Így nem tudták meg, mikor juthatnának haza, biztosítanak-e nekik szállást.

A lutoni reptéren várakozó utasok – Fotó: Olvasói fotó
A lutoni reptéren várakozó utasok – Fotó: Olvasói fotó

„Magunkra hagytak egész éjszakára, se fizikailag nem álltak velünk szóba, se egy tájékoztató emailt nem kaptunk. A reptéren vártuk meg a reggelt, de akkor sem kaptunk segítséget” – mondta olvasónk.

Ezután a Lutonban rekedt utasok felhívták a magyar külügyet, ahol segítőkészek voltak, jegyzőkönyvet vettek föl az esetről, majd fél kilenc körül a magyar konzulátus több munkatársa ki is ment a reptérre. „Próbáltak szervezni, nyomást gyakorolni a Wizz Airre” – mondta olvasónk. A külügy azt javasolta nekik, hogy maradjanak együtt, mert úgy tud legkönnyebben segíteni nekik, így közösen a reptéren maradtak.

A konzulátus ivóvizet is szerzett a bajba jutott utasoknak, és alternatív hazajutást is szervezni kezdtek. Lehetőségként felmerült, hogy kisbuszokkal viszik haza Magyarországra az utasokat.

Mindeközben egy civil szervezet is segítséget nyújtott, vizet és élelmet szerzett a várakozóknak. A Wizz Airtől csak egy műszakjával végző stewardesst tudtak eddig elérni, aki azt ígérte nekik, hogy szól a főnökeinek, hogy milyen megdöbbentő helyzetbe kerültek utasaik.

Kedden már a hőség sem volt akadály a reptér számára, több Wizz Air-gép is indult Magyarország felé, de minden hely foglalt volt, hiába próbálkoztak azokra jegyet venni. Ugyanez volt a helyzet a Budapesthez viszonylag közel fekvő repülőterek esetében is. Debrecen, Kassa, Ljubljana, München, Bécs is elérhetetlen jelenleg. Más légitársaságoknál van még néhány hely, de körülbelül tízszeresen áron. Ahogy arról a Lutonban rekedt utasunk beszámolt, tíz nap múlva indul olyan Wizz Air-járat, amelyikre tudnának foglalni.

Addig persze nem akarnak várni, hiszen a reptér közelében lévő hotelekben 400-500 font a szállás egy éjszakára.

„Több mint 24 órája vagyunk itt, 40 órája vagyok ébren, és még most sincs repülőgép. Azóta senki nem segített a légitársaságtól se személyesen, se telefonon. Kedden délelőtt sem jelent meg senki a Wizz Airtől. Elvileg a lutoni reptér alkalmazottai vannak megbízva a Wizz Air képviseletével, de senki nem akarja elismerni a felelősséget. Semmilyen kommunikáció nem volt felénk, teljesen impotens ezen a téren ez a cég. Vállalhatatlan, hogy van egy szolgáltatás, amit kifizettünk, és még csak szóba sem állnak velünk” – mondta olvasónk.

A törölt járattal és a pórul járt utasokkal kapcsolatban a Wizz Airt is megkerestük, hogy mi az álláspontjuk az ügyben. Ha válaszokat kapunk tőlünk, ezt is közzétesszük.

Frissítés 2022.07.20, 12:00:

Megszervezték a London-Luton repülőtéren ragadt utasok hazaszállítását, a mentesítő járat szerda délután 17:20-kor indul Budapestre.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!