Elon Musk megvenné az egész Twittert, de a szaúdi herceg nem adja a részét

2022. április 15. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitteren üzenget egymásnak Elon Musk és a szaúdi herceg, miután a Tesla-vezér 41 milliárd dolláros ajánlatot tett a közösségi média platformra. Miután Al Waleed bin Talal szaúdi herceg nem volt hajlandó eladni Musknak a Twitterben lévő részesedését az amerikai milliárdos feltételei szerint, Elon Musk két kérdést is feltett neki a Twitteren, írja az RT.com. Szokásához híven Musk a Twitteren ki is posztolta a kérdéseket:

Mekkora a királyság direkt és indirekt részesedése a Twitterben?

Mi a királyság véleménye az újságírói szólásszabadságról?

A szaúdi herceg volt az első nagy részvényes, aki nemet mondott Musk ajánlatára, de a BBC szerint Parag Agrawal Twitter-vezér is azt mondta a cég dolgozóinak tartott megbeszélésén, hogy az ajánlat nem „ejtette túszul” a vállalatot.

A szaúdi herceg a Twitteren azt írta, nem hiszi, hogy Musk ajánlata „megközelíti a Twitter sajátos értékét”. A szaúdi herceg, aki az arab világ egyik leggazdagabb embere 2011-ben 300 millió dollárt fektetett a Twitterbe, majd 2015-ben, amikor a társaság tőzsdére lépett, 5%-os közvetlen és a Kingdom Holdong Companyn keresztüli részesedésről számolt be. Jelenleg 4,4%-ra becsülik a részesedését, írja a BBC.

Ezúttal egyébként Elon Musk sem teljesen biztos a dolgában, a TED2022 konferencián Vancouverben azt mondta, nem biztos benne, hogy meg fogja tudni szerezni a Twittert.

A Tesla és a Space-X vezére március végén vált a Twitter legnagyobb részvényesévé, amikor 9,1 százalékos részesedést vásárolt a cégben. Miután részvényt vásárolt, Musk rögtön ötletelni kezdett, hogyan kéne változtatni a Twitteren, például szerkesztés gomb létrehozásával. A hét elején pedig arról is döntött, hogy nem ül be a Twitter igazgatótanácsába.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!