Egyéniben és párosban is ezüstérmes lett Szőcs Bernadette a linzi Európa-bajnokságon

2024. október 21. – 10:23

Egyéniben és párosban is ezüstérmes lett Szőcs Bernadette a linzi Európa-bajnokságon
Szőcs Bernadette a linzi Európa-bajnokságon 2024. október 20-án – Fotó: Guenther Iby / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két ezüstérmet nyert vasárnap Szőcs Bernadette az ausztriai Linzben megszervezett asztalitenisz Európa-bajnokságon – írja az Agerpres. A marosvásárhelyi sportoló előbb Sofia Polcanovával az oldalán lett második a női párosok küzdelmeiben, majd egyéniben is ezüstérmet szerzett.

A párosok versenyének döntőjében a marosvásárhelyi sportolót és játékostársát, a hazaiakat képviselő Sofia Polcanovát 3-2-re (11-7, 7-11, 11-9, 7-11, 11-6) győzte le a Hana Matelova, Barbora Balazova összeállítású cseh-szlovák kettős.

Nem sokkal később Szőcs Bernadette és Sofia Polcanova egymás ellen mérkőzött meg az egyéni verseny döntőjében, amelyet az osztrák sportoló nyert meg 4-1-re (11-8, 11-13, 12-10, 11-6, 11-9).

Szőcs a vegyes párosok versenyében is indult Ovidiu Ionescuval az oldalán, és a második fordulóban búcsúztak, miután 1-3-ra kikaptak a német Patrick Franziska és Annett Kaufmann párostól.

Románia 11 tagú küldöttséggel vett részt az október 15. és 20. között zajlott linzi Európa-bajnokságon. Csapatversenyt ugye nem rendeztek most Linzben, az jövőre lesz a horvátországi Zárában.

A 2022-es müncheni Eb-n Szőcs és Polcanova aranyérmesek lettek párosban, Elizabeta Samara és Andreea Dragoman ezüstérmet nyert ugyanebben a versenyszámban, Adina Diaconu pedig bronzésmes lett Maria Xiaoval (Spanyolország) az oldalán. Vegyes párosban Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu bronzérmet nyertek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!