A héten még tart vénasszonyok nyara, de aztán hűvösre fordul az idő

2024. október 21. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

Országszerte felmelegedés várható a következő napokban, a Bánságban 21 Celsius-fok is lehet a héten, de a jövő héten azonban már fokozatosan lehűl az idő; esőre október utolsó és november első napjaiban lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 21. és november 3. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Az Agerpres összefoglalója szerint Erdélyben és Máramarosban az előttünk álló héten 17-18 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga. Az éjszaki minimum hőmérsékletek pedig a mínusz 1 Celsius-fokról fokozatosan plusz 4-5 fokig emelkednek. A jövő héten aztán ismét lehűlés várható, a nappali maximumok 11-13 fok, az éjszakai minimumok 1-2 fok körül alakulnak. Esőre október utolsó és november első napjaiban lehet számítani.

A Bánságban és Körösvidéken ezen a héten 18 Celsius-fokról fokozatosan 21 fokig nő a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka 3-7 fokig hűl le a levegő. Jövő héten itt is lehűlés veszi kezdetét, a maximumok nem haladják meg a 13-14 fokot, éjszaka 3-4 Celsius-fok körüli értékek várhatók. Esőre október végén és november elején lehet számítani.

Az említett kéthetes időszakban a hegyekben fokozatosan csökkenni fog a hőmérséklet, míg október 22-én, kedden 14 fok körül alakul az átlagos csúcshőmérséklet, jövő hét végére ez alig éri el az 5 Celsius-fokot. A minimumok átlaga a kezdeti 5 Celsius-fokról november elejére mínusz 1 fokig csökken. A csapadék kialakulásának esélye október 30-a után lesz nagyobb.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!