Eső és szél várható a következő napokban

2024. október 3. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Heves szélre és esőre figyelmeztető jelzéseket adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) – írja az Agerpres.

Az esőre vonatkozó figyelmeztetés az ország régióinak többségére érvényes. Az előrejelzések szerint csütörtöktől előbb a Bánságban, a Körösvidéken és Máramarosban, majd Erdélyben, Olténiában és Munténia északnyugati részén is esős lesz az idő. Szombaton az ország régióinak többségére kiterjed a rossz idő, vasárnap pedig már inkább a keleti országrészben kell esőkre számítani.

A meteorológusok szerint a lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-30, helyenként pedig meghaladhatja a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az erős szélre vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztás a Bánságra, a Körösvidék déli részére és a Déli-Kárpátokra érvényes. Ezekben a régiókban péntek estig erős szélfúvásra kell számítani, a széllökések sebessége eléri az átlag 55-65 kilométer óránként, de a hegygerinceken meghaladja a 70-80 kilométert is.

Arad, Temes és Krassó-Szörény megye egész területét, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megyét pedig részben érinti a riasztás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!