A Transzalpinára már megérkezett a tél

2024. szeptember 15. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Öt centiméteres a hóréteg a Transalpina magashegyi út 1900 méter fölötti szakaszán, közölte vasárnap Sabin Cornoiu, a Gorj megyei Salvamont vezetője az Agerpres szerint.

A hegyimentő tájékoztatása szerint a Transalpina 1900 méter fölötti, Dengherul és Cărbunele közötti szakaszán 5 centiméter körüli a hóréteg, és a köd miatt rosszak a látási viszonyok. Az alacsony hőmérséklet miatt jegesedésre kell számítani. Ezért arra kéri a járművezetőket, hogy keressenek alternatív útvonalakat, vagy számoljanak azzal, hogy télies körülmények között kell közlekedniük – üzente a hegyimentő.

Beszámolója szerint vasárnap egy külföldi turistacsoporton kellett segíteniük, mert eltévedtek a ködben. A Páring-hegység déli oldalán lévő útszakaszon két autó elakadt, utasai jelenleg a hegyimentőkkel tanakodnak, hogy hagyják-e ott járműveiket éjszakára – mondta a Gorj megyei Salvamont vezetője.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!