Közel 250 ezer résztvevője volt a 15. Kolozsvári Magyar Napoknak

2024. augusztus 26. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei Kolozsvári Magyar Napok 74 rendezvényhelyszínén és 560 programpontján közel 250 ezren vettek részt – tájékoztat a szervezők közleménye. Ugyanakkor a vásárnap este véget ért esemény jövő évi dátumát is bejelentették, a 16. KMN 2025. augusztus 17-24. között várja a kolozsváriakat és városba látogatókat.

A programsorozat négy színpadán 30 pop-, rock- és jazzkoncert zajlott, további 13 klasszikus zenei koncert és 9 egyházzenei koncert pedig – a Magyar Egyházzenei Biennálé keretében – templomokban és más kulturális terekben kapott helyet. A legnagyobb érdeklődés a Neoton Família és Demjén Ferenc fellépését kísérte, ezeken közel 25 ezer magyarnapozót vett részt. A rendezvénysorozat ideje alatt 14 képzőművészeti kiállításon, 15 városismereti sétán, 45 filmvetítésen, valamint 91 kerekasztal-beszélgetésen és előadáson vehettek részt az érdeklődők.

Szerdától vasárnapig 110 kézműves, 16 könyvkiadó és 17 múzeum mutatkozott be a magyarnapos közönségnek a Farkas utcai fesztiválhelyszínen. A Fogoly utcában 12 különböző pincészet várta az érdeklődőket. A hatodszor megtartott KMN-Donaton Terepfutóversenyen 540 jelentkező mérte össze állóképességét több korosztályban és négy különböző távon. A versenynek is otthont adó kolozsvári falumúzeum területén pedig újra megszervezték az örömfőzést, idén 31 csapat részvételével zajlott az esemény.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!