David Popovici egy századdal megelőzve Németh Nándort bronzérmet nyert 100 gyorson

2024. augusztus 1. – 00:10

David Popovici egy századdal megelőzve Németh Nándort bronzérmet nyert 100 gyorson
A világcsúcsot úszó Pan Zhanle megöleli a harmadik helyezett Popovicit – Fotó: Ueslei Marcelino

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási világcsúccsal nyerték meg az úszók királyszámát, a férfi 100 méteres gyorsúszását. A bajnoki címet a kínai Pan Zhanle szerezte meg, aki négy tizeddel javította meg az idén februárban úszott a saját világcsúcsát, 46,40-nel győzött.

A 200 méter olimpiai bajnoka, David Popovici 47,49-cel most bronzérmet nyert, mindössze egy századdal előzte meg a verseny magyar indulóját, Németh Nándort, és egy századdal maradt le az ezüstérmes ausztrál Kyle Chalmers mögött.

A világcsúcstartó kínai hatalmas lendülettel kezdett, 50 méternél 33 századdal fordult a francia Maxime Grousset előtt. Féltávnál Németh 22,9-cel az 5. helyen fordult, míg Popivici csak 7. volt 22,94-gyel. A kínai második ötvenen is nagyon erős tempót diktált, egy pillanatra sem tudták megszorítani, látszott, hogy csak az ezüst- és bronzérmért folyik a harc. Néhány pillanatig még Németh a 3. helyen is úszott, de az utolsó métereken Popovici erősített, és megelőzte/lenyúlta a magyart. Popovici a 200 után, ahol 2 századmásodperccel előzte meg a második brit Matthew Richardst, most ismét a benyúlással nyert.

„Nagyon apró dolgokon múlik, és a szerencse most nem állt mellém. Most nem volt olyan halál a végén, mint tegnap, de ez sovány vigasz, fel kell majd dolgoznom. Ilyen a versenysport. Jobb lett volna éremmel hazamenni, de azért nem panaszkodom” – mondta az M4 Sportnak Németh. Arról is beszélt, hogy nem akart elmenni a kínaival, inkább Popovicira figyelt.

Németh egyéni csúcsa egyébként 47,49, ha sikerült volna beállítania, akkor ő is bronzérmes.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!