Doppingvétség miatt nem vehet részt a párizsi olimpián Florentina Iuşco távolugró

2024. július 25. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vehet részt a párizsi olimpián Florentina Iuşco atléta, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön részben helyt adott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fellebbezésének, miután egy doppingteszt tiltott szert mutatott ki a sportoló szervezetében – írja az Agerpres. Iuşco távolugrásban és hármasugrásban versenyezett volna Párizsban.

Tavaly áprilisban egy versenyen kívüli doppingellenőrzés során végzett teszt mutatott ki az atléta szervezetében a WADA tiltólistáján szereplő vízhajtót, furoszemidet. A történtek után az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) mindössze figyelmeztetésben részesítette a sportolót, arra hivatkozva, hogy nem vétett és nem is mulasztott ebben az esetben. A WADA fellebbezett, és a TAS megállapította, hogy Iuşco nem tudta bizonyítani a vétlenségét, ezért 2024. február 1-től két évre eltiltotta a versenyzéstől a sportolót, így az olimpián sem vehet részt.

A döntés következményeként Romániát 106 sportoló, köztük 12 atléta képviseli Romániát a párizsi olimpián.

A Román Atlétikai Szövetség elnöke, Anişoara Stanciu az Agerpresnek csütörtökön azt mondta, hogy addig nem tud nyilatkozni Florentina Iuşco ügyében, amíg nem kap hivatalos tájékoztatást az Országos Doppingellenes Ügynökségtől.

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) bejelentése szerint a doppingvétség miatt kizárták az olimpiai csapatból Florentina Iuşco atlétát. A szervezet közölte azt is, hogy törölték a sportoló 2024. április 23. és 2024. július 24. közötti összes eredményét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!