Megszabadulna Ceaușescu nagyváradi villájától a Bihar Megyei Tanács

2024. július 23. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Eladná Ceaușescu nagyváradi villáját a Bihar Megyei Tanács – írja a Bihon a megyei önkormányzat tájékoztatása alapján. A háromszintes, 358 négyzetméteres épület 1940-ben épült, és később a Román Kommunista Párt főtitkárának a nagyváradi lakásaként szolgált. Az épület 1997-ben került a Bihar Megyei Tanács tulajdonába, és egy intézményi átszervezés után 2021 óta kihasználatlan áll.

Összesen 12 szoba található az épület alagsorában és földszintjén, míg az emeleten további egy kap helyet. A Bihar Megyei Tanács úgy ajánlja, mint irodahelyiségek kialakítására alkalmas épületet, amely egy 1286 négyzetméteres telken áll.

Ceaușescu nagyváradi villája a jelenlegi állapotában – Fotó: Bihar Megyei Tanács Ceaușescu nagyváradi villája a jelenlegi állapotában – Fotó: Bihar Megyei Tanács
Ceaușescu nagyváradi villája a jelenlegi állapotában – Fotó: Bihar Megyei Tanács

Az ingatlan kikiáltási ára áfa nélkül 3 449 130 lej, vagyis nagyjából 693 ezer euró, amiből az épület értékét 888 910 lejre, míg a telket 2 560 220 lejre becsülték fel. Az eladási árát egy nyilvános liciten állapítják meg, de nem lehet alacsonyabb a kikiáltási árnál. Az érdeklődők augusztus 8-án reggel 9 óráig tehetnek ajánlatot az épületre a Bihar Megyei Tanács székházában, és az ajánlatok nyilvános felbontását aznap 14 órától tartják ugyanott.

A megyei önkormányzat a felhívásában úgy fogalmaz, hogy egy történelmi villát bocsátanak licitre. A Bunyitay-liget utca (str. Parcul I. C. Brateanu) 8. szám alatt található épület a történelmi belváros részeként élvez műemléki védettséget.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!