Őrizetbe vette Wiz Khalifát a rendőrség a Beach, Please! fesztiválon, mert marihuánás cigit szívott a színpadon

2024. július 14. – 11:35

Őrizetbe vette Wiz Khalifát a rendőrség a Beach, Please! fesztiválon, mert marihuánás cigit szívott a színpadon
Képernyőmentés a fesztivál közvetítésébő – Forrás: Beach Please Festival

Másolás

Vágólapra másolva

A román rendőrség őrizetbe vette Wiz Khalifa amerikai rappert, aki szombaton a costinești-i Beach, Please! fesztiválon lépett fel, és a színpadon rágyújtott egy marihuánás cigarettára / füves cigire, ami Romániában illegálisnak számít. Az esetről először egy TikTokon terjed egy videó alapján számolt be a Hotnews, de azóta a román rendőrség is megerősítette, büntetőeljárást indítottak egy amerikai állampolgárságú férfi ellen, aki az üdülőhelyen zajló zenei fesztiválon, a színpadon kannabiszt fogyasztott. A rendőrség közölte, hogy veszélyes kábítószer illegális birtoklása miatt nyomoznak az ügyben. Wiz Khalifa szabadlábon védekezhet.

A rendőrségi tájékoztatóban azt is megjegyzik, hogy a rapper 18 gramm kannabiszt bírtokolt, illetve hozzáteszik, hogy a színpadon is rágyújtott egy saját gyártású füves cigire.

A Grammy-díjra jelölt művész gyakran áll ki a kannabiszfogyasztás mellett, gyakran beszél arról, hogy ő is rendszeres fogyasztó. Egy korábbi interjúban arról is beszélt, hogy több ezer dollárt költ havonta fűre. Sőt, a rappernek azóta saját fűmárkája is van, a Khalifa Khust.

Romániában saját fogyasztásra szánt kábítószerek birtoklása jelenleg bűncselekménynek minősül, a kannabisz veszélyes drognak (droguri de risc) számít, amelynek birtoklása 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel vagy bírsággal büntetendő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!