A kánikula fokozódik a következő napokban

2024. július 9. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető újabb riasztásokat bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére. A meteorológusok tájékoztatása szerint kedd délben a hőérzet több helyen is meghaladta a 40 Celsius-fokot. Bukarestben a legrosszabb a helyzet, ahol 42 fokot is érezhetnek az emberek, de Temesváron is elérte a 41 fokot. A tájékoztatás szerint Kolozsváron 37 fokos, Csíkszeredában pedig 35 fokos volt a hőérzet (ami ugye eltér a hőmérők által mért hőmérséklettől, mert a szélerősség és a levegő páratartalma is befolyásolja).

A figyelmeztetés szerint a szerdára fokozódik hőség, másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás lesz érvényben Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov megyében és Bukarestben.

Az említett területeken a hőmérők által mutatott maximumok elérik a 39 fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket. A minimumok 20 fok körül alakulnak. Az ország többi részére elsőfokú riasztás lesz érvényben szerdán, a 37 fok körüli hőmérséklet kellemetlen, még melegebb hőérzettel társul.

A meteorológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy a hőséghullám országszerte egész héten ki fog tartani.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!