Kolozsvári az ország egyik legnagyobb hamburgerrajongója

2024. május 27. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhely, Nagyvárad és Kolozsvár is szerepel Románia legnagyobb hamburgerrajongó városai között – derül ki a Glovo kajafutár-szolgálat összesítéséből, amit a hamburger keddi, május 28-i világnapja alkalmából tettek közzé.

A G4Food összesítése szerint a legtöbb hamburgert Bukarestben rendelték, ami nem meglepő, hiszen az az ország legnagyobb városa, majd utána következik Konstanca, Kolozsvár, Iaşi és Brassó. Ugyanakkor nem itt rendelnek leggyakrabban hamburgert, hanem Marosvásárhelyen és Nagyváradon.

Azt is közölték, hogy az ország egyik legnagyobb hamburgerrajongója egy kolozsvári lakos, aki tavaly több mint 200 alkalommal rendelt az alkalmazásukon keresztül hamburgert. A legdrágább rendelés is egy kolozsvári felhasználóhoz fűződik, aki körülbelül 1700 lej értékben rendelt hamburgert.

Az elemzett adatok szerint a románok különösen a téli, hűvösebb szezonban szeretnek hamburgert rendelni. A legtöbb rendelést tavaly októberben kellett teljesíteniük, de legsűrűbb napjuk tavaly december 15-én volt, akkor egy nap alatt 33 ezer rendelést teljesítettek országos szinten, három másodpercenként kértek tőlük burgert. Országszerte összesen tavaly több 8 millió hamburgert rendeltek. A hét napjai közül a péntek volt a legsűrűbb, akkor adták le a legtöbb rendelést, a napi csúcsidő pedig általában 19-20 óra között volt, tehát leggyakrabban vacsorára fogyasztották az ételt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!