Még mindig négyméteres a hóréteg a Transzfogarasi út egyes szakaszain

2024. május 9. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a brassói regionális útügyi igazgatóság a hónap elején közölte, hogy az útkarbantartók elkezdték eltakarítani a havat a Transzfogarasi útról, és valószínűleg jóval a szokásos július 1-jei időpont előtt újra megnyitják azt a forgalom előtt, egyelőre nehézségekbe ütköztek a lavinaveszélynek is kitett útszakaszon – írja az Agerpres.

Az útügyi igazgatóság csütörtökön Facebook-oldalán közölte, hogy több mint 4 méteres a döngölt és fagyos hóréteg az út egyes szakaszain, és jelenleg azon dolgoznak az útkarbantartók, hogy az út egyik sávjáról eltakarítsák a havat, hogy minél több munkagépet fel tudjanak használni.

„Reméljük, hogy az időjárás is megengedi, hogy minél korábban átadhassuk a forgalomnak a Transzfogarasi utat” – olvasható a bejegyzésben. A Transzfogarasi út Bilea-vízesés és Bilea-tó közötti szakasza jelenleg zárva van, a Bilea-tóhoz a turisták csak drótkötélpályás felvonón tudnak eljutni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!