Második lett Románia a szegedi evezős Európa-bajnokság éremtáblázatán

2024. április 29. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét szépen teljesítettek a román evezősök az Európa-bajnokságon, négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel második helyen végeztek a szegedi kontinensviadal éremtáblázatán Nagy-Britannia (8-1-1) mögött és Olaszország (2-3-3) előtt – írja az Agerpres.

A román sportolók szombaton egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Az aranyérmet a könnyűsúlyú kétpárevezősök (Gianina van Groningen Ionela Cozmiuc), az ezüstöt a női evezős négyes Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu és Amalia Bereş), a bronzot a férfi kormányos nyolcas (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) nyerte.

Vasárnap aztán még inkább belehúztak az éremszerzésbe a romániai evezősök. Ioana Vrînceanu és Roxana Anghel a kormányos nélküli kettes, Andrei-Sebastian Cornea és Marian Enache a férfi kétpárevezős versenyszámban ért első helyen a célba, míg aranyérmezt szerzett a kormányos nélküli női nyolcas csapat (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu) is. Mellettük ezüstérmes lett Florin Arteni és Florin Lehaci a kormányos nélküli kettes, illetve bronzérmes Ancuţa Bodnar és Simona Radiş a női kétpárevezős versenyszámban.

A 2023-as Európa-bajnokságon Bledben (Szlovénia) Románia hat érmet nyert, öt aranyat és egy ezüstöt.

A román sportolók a legutóbbi, tokiói olimpián evezésben szerezték az ország egyetlen aranyérmét, akkor Ancuţa Bodnar és Simona Radiş a női kétpárevezős győzött. Az idei párizsi játékokon is jó esélyeik vannak az éremszerzésre a román evezősöknek, például minden szám, ahol most Európa-bajnokok lettek, egyben olimpiai szám is, tehát ott is indulhatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!