Mickey Mouse-nak öltözve lopott egy román férfi Olaszországban

2024. április 23. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Mickey Mouse-nak öltözött román férfi lopott meg járókelőket Olaszországban – írja a Digi24 olasz sajtóbeszámolók alapján. Mickey Mouse-zal volt társa, Minnie egér is, egy román állampolgárságú nő is. A 29 éves férfit Bolognában tartóztatta le a rendőrség.

A vádak szerint a férfi azért öltözött Mickey egérnek, és járta a belvárosi utcákat, hogy közel kerüljön a kisgyerekes családokhoz, és aztán kirabolja a vele közös képre vágyó gyerekek szüleit. Adott esetben még egy lufit is ajánlott a gyerekeknek, hogy felkeltse az érdeklődésük. Ha sikerült kirabolni a gyanútlan szülőket, akkor gyorsan tovább állt a helyszínről. A rendőrség szerint a férfi az elmúlt években többször is alkalmazta ezt a módszert, legutóbb épp szombaton.

A Digi24 azt írja, hogy a férfit már ismerte a rendőrség, mert korábban a bíróság már elítélt lopásért. Szombaton így felismerte egy járőr. Igaz, a férfi most úgymond civilben volt, nem viselte a jelmezét. Viszont a férfival volt egy Mini egérnek öltözött személy, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a férfi cinkosa. Az őrizetbe vétel után a férfit börtönbe szállították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!